loader
bg-category
Потпуно избрисати корисника заједно са придруженим кућним директоријумом у Убунту Линуку

Подели Са Пријатељима

Аутора Чланака: Kenneth Douglas

Кад год креирате корисника у Убунту, прави директоријум је креиран у / хоме партицији система. Кад год уклоните корисника, систем брише своје уносе са сваке локације, осим што је релевантан директориј у / хоме. Линук дистрибуције не уклањају почетни директоријум корисника када корисник буде избрисан. Дозволите ми да вас упутим како уклонити корисника заједно са својим кућним директоријумом.

Да бисте потврдили горе наведену изјаву, идите на Систем> Администрација> Корисник и група опција. Ево дијалога који се приказује.

Нови Корисници могу бити креирани из дугмета Адд усер и корисник се може избрисати из дугмета Обриши. Ево поруке која се приказује када избришете корисника, каже се да / хоме директориј корисника неће бити уклоњен.

Сада да бисте уклонили корисника заједно са својим почетним директоријумом, отворите терминал и покрените следећу наредбу да бисте потпуно избрисали корисника.

судо делусер -ремове-хоме корисничко име

где "корисничко име" треба заменити називом корисника који желите да обришете. Као пример, ради избришавања корисника аун, покрените команду на следећи начин:

судо делусер -ремове-хоме аун

То је то. Уживати!

Подели Са Пријатељима

Ваши Коментари